Известие

Collapse
No announcement yet.

Тропащ маховик докато колата е студена

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

https://www.vectra-c.com/forum/showt...to-F40-gearbox
    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Струва ми се доста работата, а и смяна на маховик, ще стане дебело. Би трябвало след ъпгрейда да няма повеchе проблеми. А и да има ще са след около 100 150 хиляди . С моите около 20 на година, това си е в най-лошия вариант 5-6 години.

Comment

В крайна сметка при мен е от маховика, всички майсъори казват да карам така докато стане момент за смяна на съединител и направо да се направи наведнъж процедурата. Има ли реална опасност нещо да се съсипе или потроши ако карам така?

Comment

Докато не почне да тресе или да има вибрации не го мисли толкова.
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Аз нямам стържене, смених всички лагери + този на дифа.
            Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Колеги, при мен пък тракането продължава вече и при топъл двигател, като до 1500 оборота усещам удари в педала за газта(от демпфера ли са и те ?), 3-та предавка почти влиза без съединител и то на място, като при побутване към нея не издава и звук дори, а шумът намаля драстично, но не спира. Възможно ли е да има и друг проблем, освен маховика в тази ситуация?
              Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm 150HP 2007 - Il treno veloce.

Comment

Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщение
                Аз нямам стържене, смених всички лагери + този на дифа.
                Къде и при кой ги сменя, ако не е тайна
                '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Варна, мога да ти дам телефон на лични.
                  600 лв демонтаж/монтаж и смяна на всички лагери на кутията.

Comment

Варна, мога да ти дам телефон на лични.
                    600 лв демонтаж/монтаж и смяна на всички лагери на кутията.
                    Колега, дай телефона на човека и колко време ти отне процедурата?

Comment

Първоначално публикувано от ivaka89 Покажи съобщение
                      Тропат ви валовете в скоростните кутии!!! За лагери са ви кутиите . Ще кара докато се разпадне лагера на 6-та и тогава може би ще са непоправими. От време на време вси4ки имате стържене при по голям наклон на колата. Не ми работи буква "ch" и ползвам "4" за което се извинявам.
                      Какви са симптомите на тези лагери? При моята 159тка има само чукането в студените дни, но няма стържене, виене и така нататък. Също пригасене се чуква изтракването, ако не съм натиснал съединител
                      Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150hp

Comment

Аз направих пълна ревизия на кутията, смених лагерите. Смених и съединител + лагер помпата, но не смених маховика. Е, изчезна виенето на 5-та и 6-та предавка, но почукването на студен двигател си остана. Все си мислех , а и ме убеждаваха двама майстори, че чукането е от лагерите на скоростите, но явно са били в грешка. Както и да е, засега така ще я оставя.
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                        ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
                          Аз направих пълна ревизия на кутията, смених лагерите. Смених и съединител + лагер помпата, но не смених маховика. Е, изчезна виенето на 5-та и 6-та предавка, но почукването на студен двигател си остана. Все си мислех , а и ме убеждаваха двама майстори, че чукането е от лагерите на скоростите, но явно са били в грешка. Както и да е, засега така ще я оставя.
                          Да в голяма грешка .. ! Трябваше по темата да се консултираш с хора, който работят конкретно скоростни кутии .. А не майстор по всичко.
                          Всички симптоми който съм чел за M32 са виене .. невключване .. излизане от скорост .. но не е и чукане.
                          На колко км е колата ? - просто информативно

Comment

Да в голяма грешка .. ! Трябваше по темата да се консултираш с хора, който работят конкретно скоростни кутии .. А не майстор по всичко.
                            Всички симптоми който съм чел за M32 са виене .. невключване .. излизане от скорост .. но не е и чукане.
                            На колко км е колата ? - просто информативно
                            Привет. Колата е на 232 000 км, реални. Принципно, имаше си симптоми и на тръгнали лагери - имаше си виене на 5-та и 6-та в движение, 4-та понякога излизаше, особено при връщане от по-висока предавка.
                            Но най-дразнещия момент беше с почукването. По-нататък ще взема да сменя и маховика, за да бъде всичко окомплектовано и да знам, че поне и това съм свършил.
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                            ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
                              Привет. Колата е на 232 000 км, реални. Принципно, имаше си симптоми и на тръгнали лагери - имаше си виене на 5-та и 6-та в движение, 4-та понякога излизаше, особено при връщане от по-висока предавка.
                              Но най-дразнещия момент беше с почукването. По-нататък ще взема да сменя и маховика, за да бъде всичко окомплектовано и да знам, че поне и това съм свършил.
                              При нормална експлоатация и без много газ/спирачка, полусъединител и натискане в ниските предавки (добър късмет) към 250к си заминават.
                              Дано и моят изкара толкова
                              Прави го като имаш възможност, защото той също скапва ск.кутия.
                              Неприятното е че се наливат много пари, а в Бг не знаеш до кога ще имаш колата

Comment

На моята кола маховикът е на 24 000км и пак като я загася без наситнат съединител изтраква.
                                1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Working...
                                X